Hovedside Om Scriptorium Bøker


Scriptorium norsk forlag AS ble stiftet av Erling Røed Larsen i januar 2012.

Idé: Scriptorium vil utgi populærvitenskapelige og skjønnlitterære bøker. De skal ha stilsikkert språk, spennende innhold og kjennetegnes ved godt fortalte historier.

De populærvitenskapelige bøkene skal undervise og underholde. De skal forenkle og forklare. De vil inneholde språklige lykketreff og gi a-ha-opplevelser på hver tredje side. Bøkene skal ha skarpe kanter og spisse ord, men også varme beretninger og lune anekdoter.

De skjønnlitterære bøkene skal kombinere humor med alvor. De skal røre leserens hjerte. De skal ha friske fraspark og fascinerende fantasi. De skal så frø av framtidshåp i leseren. Leseren skal både fryde og undre seg. Stikkordene er spenst, spenning og sprudlende fortellerglede.

Mål: Scriptorium vil være annerledes. Bøkene skal ha livsmot og gi livslyst. Forlaget ønsker å publisere tekster med trøkk. Scriptorium vil heller utgi bøker av forfattere som stormer himmelen enn som bestiger verandaer.

Om stifteren Erling Røed Larsen:
Erling Røed Larsen er professor i samfunnsøkonomi ved Handelshøyskolen BI. Han har doktorgrad i samfunnsøkonomi fra University of California, Berkeley (2001) og mastergrad i statistikk fra samme sted (1999). Han er cand.polit. med hovedfag i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo (1995) og cand.mag. (1991) fra samme sted med fagkretsen matematikk, filosofi og psykologi. Røed Larsen har publisert 16 forskningsartikler i internasjonale fagtidsskrifter og skrev i perioden 2005-2011 den månedlige spalten ”Signert” i Aftenposten. Nå skriver han spalten ”Ukeslutt” i samme avis. Tidligere har han gitt ut tre bøker: ”Alt du vil vite om samfunnsøkonomi – men aldri har våget å spørre om”, ”Økonomi på trikken” og ”Finanskrise! Lånefest, boligboble – og dagen derpå”. Han er levende opptatt av å formidle sitt fag, og ønsker med sine populærvitenskapelige bøker både å forklare og underholde. Det kan også legges til at han er mer enn gjennomsnittlig interessert i sport – både å se på og utøve. De som titter inn i stuen om høsten vil se at han i sene nattetimer ivrig følger amerikansk fotball og heier høyt på San Francisco 49ers.

Bilde av Erling Bilde av Erling Bilde av Erling Bilde av Erling

Populærvitenskapelige forbilder og drømmeutgivelser:
Outliers av Malcolm Gladwell
The Blind Side og The Big Short av Michael Lewis
The Age of Diminished Expectations av Paul Krugman

Skjønnlitterære forbilder og drømmeutgivelser:
East of Eden av John Steinbeck
Det svundne er en drøm av Aksel Sandemose
Sangen om den røde rubin av Agnar Mykle
Beatles av Lars Saabye Christensen
Keiser og galileer av Henrik Ibsen
To Kill a Mockingbird Harper Lee
Lonesome Dove Larry McMurtry
The Havana Room av Colin Harrison
Social Blunders av Tim Sandlin
The Catcher in The Rye av J.D. Salinger

Første utgivelse: Penger av Erling Røed Larsen

Manuskripter:
Scriptorium mottar ingen manuskripter til vurdering. Forlaget arbeider kun med manuskripter som er innhentet etter invitasjon.

Kontaktadresse:
Frognerseterveien 35a
0776 Oslo

Kontaktperson:
Erling Røed Larsen
erling.roed.larsen@scriptorium.no
48 09 22 63


Scriptorium norsk forlag AS - Erling Røed Larsen - erling.roed.larsen@scriptorium.no - 48 09 22 63